
هر کسی ممکن است دچار تردید در ازدواج شود چرا که تصمیمگیری اصولاً کار آسانی نیست. شک و تردید و دودلی از مواردی هستند که هر تصمیمگیری را سختتر کرده و یا به وقفه میاندازند. معمولا افراد هنگام تصمیم گیری در رابطه با ازدواج دچار تردید و دودلی میشوند. به خصوص این احساس در روزها […]
هر کسی ممکن است دچار تردید در ازدواج شود چرا که تصمیمگیری اصولاً کار آسانی نیست. شک و تردید و دودلی از مواردی هستند که هر تصمیمگیری را سختتر کرده و یا به وقفه میاندازند. معمولا افراد هنگام تصمیم گیری در رابطه با ازدواج دچار تردید و دودلی میشوند. به خصوص این احساس در روزها و هفته های منتهی به مراسم عقد بیشتر می شود. بخشی از آن می تواند به دلیل اضطراب نسبت به خوب برگزار شدن مراسم باشد. اما اگر تردیدهای شما فراتر از این است، بهتر است کمی بیشتر در مورد آن ها تامل کنید.
در واقع شک و تردید مانع بزرگی برای بستن پیوند زناشویی است و افراد بسیاری به خاطر شکهای مداوم، فرصتهای ازدواج خود را از دست داده و تا ابد مجرد ماندهاند. از طرفی هم نباید برای ازدواج سریعتر، شک و تردیدهای خود در این زمینه را رها کرد چراکه برخی از این تردیدها کاملا صحیح و به جا هستند و باید به آنها توجه نمایید.
چرا دچار تردید در ازدواج می شویم؟
دلیل این احساس در شما بسیار مهم است. در واقع، دلیلتان نشان می دهد ترس و تردیدتان تا چه حد محل تامل است. برخی از دلایل مهم برای دودلی در انتخاب همسر عبارتند از:
اختلاف سطح فرهنگی، تحصیلی، خانوادگی و باورها
نارضایتی خانواده ها
ترس از تعهد
عدم در نظر گرفتن مسائل حقوقی هر دو طرف در ازدواج مانند حضانت، حق تحصیل یا مسکن، و دیگر مسائل مشابه
بحث ها و دعواهای زیاد بین زوج یا خانواده ها
نگرانی درباره آینده و طلاق یا خیانت
مسائل اقتصادی و توان مدیریت زندگی
تناسب شخصیتی و فکری با همسر آینده
عدم خودشناسی و اطمینان نسبت به مهارت های خود در زندگی
عدم استقلال فردی
متفاوت بودن تعریف از زندگی و اهداف آینده

تردید در ازدواج
تصور غیرواقعی از ازدواج
برخی از افراد دورنمایی غیر طبیعی و وحشتناک نسبت به ازدواج دارند. این گونه رویکردها به ازدواج، تصمیمگیری در این مورد را با مشکل مواجه میکند. به همین خاطر است که اینگونه افراد هنگام تعهد دادن برای تصمیمات مهمی همچون ازدواج دچار تردید و دودلی شدید میشوند. ترس از ازدواج، چیزی است که این افراد را در تصمیم گیری با مشکل مواجه میکند. آنها به طی کردن مسیر بلندی که در پیش دارند فکر میکنند و دچار اضطراب و استرس میشوند. میخواهند مطمئن باشند که تصمیمشان صد در صد درست است؛ بنابراین از عدم اطمینان میترسند و در تصمیم گیری از خود ضعف نشان میدهند.
مسائل اقتصادی
در سالهای اخیر نقش مشکلات مالی در زندگی زناشویی بسیار برجسته شده است. یکی از اصلی ترین عواملی که باعث ایجاد تردید و دودلی در تصمیم گیری در رابطه با ازدواج میشود، شرایط مالی و اقتصادی است. این عامل بیشتر در مردان تاثیر میگذارد. امروزه تامین حداقلهای اقتصادی برای ازدواج کار راحتی نیست؛ از جهتی داشتن حداقلهای اقتصادی برای ازدواج لازم است. در نتیجه بسیاری از مردان هستند که حتی بعد از انتخاب همسر ایده آل خود باز هم در رابطه با ازدواج دودل هستند.
آیا او همان است؟
گاهی اوقات تردید در رابطه با خود امر ازدواج است که تصمیمگیری در این رابطه را دچار مشکل میکند. اما گاهی تردید شما به شخصی برمیگردد که میخواهید با او ازدواج کنید. به بیان سادهتر شما تردید دارید که آیا شخصی که انتخاب کردهاید صلاحیت تشکیل زندگی مشترک با شما را دارد و برعکس؟ آیا او همان کسی است که بخواهید یک عمر با او سر کنید؟ خودشناسی در اینجا میتواند به شما کمک زیادی کند. باید بدانید چه میخواهید و واقعاً دنبال چه جور آدمی هستید.
روابطی که در آنها بحث و لجبازی به میزانی غیرقابل طبیعی وجود دارد غالبا منجر به تردید طرفین نسبت به یکدیگر میشود. در چنین روابطی به توافق رسیدن در رابطه با مسائل دشوار است. تصمیم گیری به ازدواج در این رابطهها طرفین را از سوءتفاهماتی که ممکن است در زندگی مشترک پیش بیاید میترساند. شادترین روابط با میزان بحثها سنجیده نمیشود بلکه با میزان نتیجه مثبت حاصل از بحثها و اختلافات سنجیده میشود. به بیان سادهتر زندگی های پر از جر و بحثی که در آنها تمامی بحثها به نتایج مثبت و تاثیر گذار ختم میشوند شادتر از زندگیهایی هستند که از بحثهای آنها هیچ نتیجهای حاصل نمیشود.
اهدافتان نزدیک نیست
هدف از زندگی اساسیترین موضوعی است که باید برای دوطرف مشخص شده باشد. از مواردی که باعث تردید در ازدواج میشود عدم هم جنس بودن اهداف زوجین با یکدیگر است. به این ترتیب که اهدافی که شما برای زندگیتان چیدهاید هیچ گونه سنخیتی با اهداف زندگی همسرتان ندارد. اهمیت این موضوع در این است که اساسا عدم تجانس در اهداف به معنای عدم تجانس در شخصیتها است. چرا که اهداف افراد از شخصیت آنان سرچشمه میگیرد. لذا بهتر است قبل از تصمیم به ازدواج در رابطه با تعریف زندگی، اهدافتان و موضوعاتی از این قبیل با هم صحبت کنید تا تصمیم گیری در رابطه با ازدواج برایتان آسانتر شود. چرا که هرچه عمق شناخت پیش از ازدواج طرفین نسبت به یکدیگر بیشتر باشد، تصمیم گیری در رابطه با ازدواج برای ایشان آسانتر است.
عدم استقلال فرد
یکی دیگر از دلایل تردید و دودلی افراد دربارهی تصمیم گیری برای ازدواج عدم وجود استقلال کافی در نظام فکری و شخصی فرد است. این افراد در زندگی خود تعلقات خاطری دارند که در هر تصمیم گیری ظهور مییابند و فکر فرد را به خود مشغول میکنند. این تعلقات خاطر میتواند خانواده باشد یا دوستان یا هرچیز دیگری. این گونه افراد هنگام تصمیم گیری در رابطه با ازدواج، تعلقات و وابستگیهای خود را به خاطر میآورند و صرف همین یاد آوری فرآیند تصمیم گیری دچار اختلال میشود.
در چه مواردی دودلی در انتخاب همسر بی مورد است؟
شناخت کافی از فرد داشته اید، دوره مناسبی را برای نامزدی و آشنایی گذرانده اید و در تحقیقات تمام جوانب را سنجیده و به نتایج مثبتی رسیده اید.
دلیلتان برای ازدواج واقعی است، نه به خاطر خلاهای عاطفی، روحی، مالی یا دیگر دلایل
صرفا عاشق لباس عروس یا داماد پوشیدن و رقص و آواز در مراسم ازدواج نیستید.
به بلوغ ازدواج رسیده اید و از نظر سنی و عقلی هر دو در شرایط خوبی هستید.
ازدواج شما شامل موارد دچار ابهام مانند کودک همسری، ازدواج اجباری یا ازدواج دوم نیست.
بخش زیادی از اهداف فردی شما قبل از ازدواج محقق شده و ازدواج نمی تواند مانعی برای آن ها به شمار رود.
رابطه عاطفی عمیقی دارید.
به خاطر داشتن رابطه جنسی (از دست دادن بکارت یا اجبارهای فرهنگی) نیست که به دنبال ازدواج با این فرد هستید.
اعتماد کامل به همسر آینده تان دارید.
به دنبال تغییر در همسر آینده خود نیستید.
اختلاف تا حدی عادی است، اما مهم روش حل مسئله است. اگر می توانید اختلافات را با ارتباط موثر و حرف زدن حل کنید، جای تردید وجود ندارد.
خانواده دو طرف راضی هستند.
برنامه و اهداف مشترکی برای آینده دارید.

تردید در ازدواج
راهکارهای رفع تردید در ازدواج چیست؟
فکر کنید.
با خودتان صادقانه صحبت کنید. یک بار دیگر معیارهای ازدواجتان را مرور کنید. شناختی که از همسر آینده خود پیدا کرده اید را بررسی کنید و ویژگی های او را در جایی یادداشت کنید. آیا این همان چیزهایی است که می خواستید؟
با بقیه صحبت کنید.
در مورد تردید در ازدواج و شک نسبت به انتخابتان با کسی که به او اعتماد دارید حرف بزنید. حرف زدن با دیگران می تواند فکر شما را بازتر کند. شاید حتی در خلال حرف زدن، به احساسات پنهان خود و دلیل واقعی ترس هایتان برسید. در انتخاب فرد دقت کنید. او باید کسی باشد که به او اعتماد کامل دارید، در آینده از ترس های شما چیزی به همسرتان نمی گوید و خیر و صلاح شما را می خواهد. حرف زدن با یک مشاور همیشه ایمن ترین راه است.
یک مشاور هیچ وقت جانب داری نمی کند، بی طرف قضاوت می کند، ترس های شما را بی اهمیت جلوه نمی دهد و از همه مهم تر راز شما را افشا نمی کند.
با همسر آینده خود حرف بزنید.
این راهکار کمی ریسکی است و باید در انجام آن جانب منطق و احتیاط را نگه دارید. لازم نیست مستقیم به او بگویید که از ازدواج با او می ترسید یا حتی احساس پشیمانی می کنید.
این باعث می شود او در موضع دفاعی قرار گیرد یا حتی با پنهان کاری شرایط را بدتر کند.
در عوض، به او اطمینان دهید که تردید در ازدواج حسی رایج است و شاید خود او نیز دچار ترس شده است. مسائلی وجود دارد که هنوز برایتان جای ابهام دارد و لازم می دانید در مورد آن ها با یکدیگر صحبت کنید.
در فضایی آرام و به دور از تنش و دخالت دیگران، این مسائل را با یکدیگر در میان بگذارید و برای آنان راهکار پیدا کنید یا سوءتفاهمات را حل کنید.
مراسم را کمی به تعویق بیاندازید.
دوره آشنایی و نامزدی به شما این امکان را می دهد که شناخت بهتری از یکدیگر پیدا کنید. مشاوران و روانشناسان توصیه می کنند که بهتر است شش ماه را صرف آشنایی قبل از ازدواج کنید. اگر این دوره را نداشته اید یا حس می کنید این فاصله شش ماهه کافی نبوده است، ایرادی ندارد که مدت دیگری برای ازدواج صبر کنید.
شما سال ها وقت دارید که در کنار یکدیگر زیر یک سقف زندگی کنید. در این فرصتی که برای خود خریده اید، تلاش کنید که ابهامات را از بین ببرید و به اطمینان برسید.
آگاهی خود را نسبت به ازدواج بیشتر کنید.
بالا بردن سطح آگاهی در مورد ازدواج، شناخت در مورد روحیات مرد/زن، کسب مهارت های زندگی و به روز کردن آگاهی جنسی و اجتماعی باعث می شود که اعتماد به نفستان نسبت به مهارت هایتان در زمینه مدیریت زندگی مشترک بیشتر شود و بتوانید بر تردید در ازدواج غلبه کنید.

تردید در ازدواج
نمی توانم تصمیم بگیرم.
ازدواج مسئله مهمی است. آینده شما را تحت تاثیر قرار می دهد و به خاطر یک تصمیم اشتباه ممکن است تا آخر عمر نتوانید از پس تبعات آن برآیید. برای تصمیم گیری درست باید تحقیق، تفکر، شناخت، ارتباط و دوره آشنایی را طی کنید. تمام جوانب را در نظر بگیرید و تمام جوانب مثبت و منفی ازدواجتان را بررسی کنید.
این کارها شاید در نوشتن ساده و کوتاه به نظر بیایند. اما در اجرا بسیار سخت و پیچیده هستند. انسان موجود پیچیده است که شناخت او دشوار است.
در این راه می توانید از یک مشاور کمک بگیرید. مشاور می تواند به شما کمک کند که مسائل را از دید یک فرد بی طرف، بدون احساسات و عواطف عاشقانه و از نظر علمی بررسی کنید. مشاوره قبل از ازدواج این امکان را به شما می دهد که از تصمیم خود اطمینان بیشتری حاصل کنید.
راهکارهایی در جهت اطمینان از ساختن یک زندگی موفق
صحبت با طرف مقابل خود درباره مسائل گوناگون پیش از ازدواج (در مورد همه مسائل از اعتقادات گرفته تا شرایط مالی و میزان تمایل به روابط جنسی و… را از او بپرسید تا متوجه شوید با یکدیگر وجه مشترکی دارید یا خیر)
به چالش کشیدن طرف مقابل خود (برای نمونه او را عصبانی کنید و ببینید چگونه با شما رفتار میکند)
مشورت و راهنمایی از مشاور ازدواج
تحقیقهای دقیق و همه جانبه
اشتباهات رایج در جهت رفع تردید در ازدواج
برخی از افراد هنگام مواجه با شک و ترید برای ازدواج، راهکارهای اشتباهی را به کار میگیرند که به شرح زیر میباشد:
بعد از ازدواج با خانواده اش قطع ارتباط می کنم.
عدم رضایت از خانواده طرف مقابل، حس تردید فرد را دو چندان کرده و متاسفانه برخی افراد با این تصور که “بعد از ازدواج رابطهای با خانواده همسرم برقرار نمیکنم” خود را در شرایط بدی قرار میدهند. از آنجایی که بیشتر زنان و مردان به ارتباط با خانواده خود تمایل دارند، این واکنش موجب از هم گسستن پیوند زناشویی میشود. بنابراین برای رفع تردید خود در مورد این قضیه نباید راه قطع ارتباط را در پیش گرفت.
بعد از ازدواج او را مجبور به قطع ارتباط با دوستانش می کنم.
عدهای نیز وقت بسیاری را با دوستانشان میگذرانند که این موضوع زمینه ایجاد تردید در طرف مقابل را افزایش میدهد و برای رفع این تردید خود با این جمله که همسرم را مجبور به قطع ارتباط با دوستانش میکنم، به خودش دلگرمی میدهد. متاسفانه برخی از افراد تصور میکنند که رفت و آمد و وقت گذراندن با دوستان کار اشتباهی است و باید از انجام آن جلوگیری شود.
در صورتی که این نگرانی کاملا بیهوده و غیرمنطقی است زیرا شما باید نگران شخصیت دوستان همسرتان باشید نه صرفا ارتباط با یک دوست. داشتن دوست نه تنها ضرری ندارد بلکه برای روحیه انسانها بسیار مفید میباشد ولی از طرفی هم نباید به هر شخصی اعتماد کرد و باید بهترین فرد را برای دوستی برگزید. اگر در رابطه با دوستان مشکل دارید، میتوانید از همسرتان بخواهید که دوستانش را به خانه نیاورد و در بیرون از منزل با هم وقت بگذرانند.

تردید در ازدواج
بعد از ازدواج عاشق همسرتان می شوید.
این جمله را حتما برای یک بار هم که شده در زندگیتان شنیدهاید. در واقع اینگونه است که شما باید از طرف مقابل خود خوشتان بیاید تا بعد ازدواج عشق ایجاد شود، نه اینکه او را نپسندید و اصرار داشته باشید که بعدها ممکن است عاشق او شوید. پس این راه برای برطرف نمودن تردید اشتباه است و دوست داشتن اولیه برای پیوند ازدواج بسیار مهم است.
بعد از ازدواج اخلاق های بد همسرم را ترک می دهم.
عادتها و رفتارهای یک انسان را تا زمانی که خودش نخواهد نمیتوان درست کرد. این جمله که برای رفع تردید در ازدواج به کار میرود، منجر به جداییهای بسیاری شده است. بنابراین اگر فردی رفتارهای زشت و زنندهای دارد هرگز او را به عنوان همسر خود انتخاب نکنید.
نظرات