طرز تهیه کوفته تبریزی گیاهی: یک غذای خوشمزه و سالم

طرز تهیه کوفته تبریزی گیاهی: یک غذای خوشمزه و سالم
18 آذر 1402
291 بازدید

در این مقاله به طرز تهیه کوفته تبریزی گیاهی می پردازیم. کوفته تبریزی گیاهی یکی از غذاهای محبوب و معروف در فرهنگ آذربایجان است. این کوفته با استفاده از مواد گیاهی مانند غلات، حبوبات و سبزیجات تهیه می شود و طعم و عطر خوشایندی دارد. همچنین، کوفته تبریزی گیاهی از نظر تغذیه ای بسیار سالم و مفید است. […]

در این مقاله به طرز تهیه کوفته تبریزی گیاهی می پردازیم. کوفته تبریزی گیاهی یکی از غذاهای محبوب و معروف در فرهنگ آذربایجان است. این کوفته با استفاده از مواد گیاهی مانند غلات، حبوبات و سبزیجات تهیه می شود و طعم و عطر خوشایندی دارد. همچنین، کوفته تبریزی گیاهی از نظر تغذیه ای بسیار سالم و مفید است. برای گیاهخواران بسیار مناسب است.
درست ردن کوفته تبریزی گیاهی

طرز پخت کوفته تبریزی گیاهی :

کوفته تبریزی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که با گوشت چرخ کرده، برنج، سبزیجات و ادویه جات تهیه می شود. این غذا معمولاً با سس گوجه فرنگی سرو می شود. کوفته تبریزی گیاهی یک جایگزین سالم و خوشمزه برای کوفته تبریزی سنتی است. این غذا با استفاده از حبوبات، غلات و سبزیجات تهیه می شود و منبع خوبی از غذا، فیبر و مواد مغذی دیگر است.

 

مواد لازم برای کوفته تبریزی گیاهی :

لپه 2 پیمانه
برنج 1 پیمانه
سبزی کوفته 300 گرم
 پیاز 1 عدد
 آرد نخودچی  3 قاشق غذاخوری
 رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
 زردچوبه، فلفل و ادویه 1 قاشق چایخوری
 نمک به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

 

مواد داخل کوفته :

 پیاز داغ 3 قاشق غذاخوری
 گردو خرد شده 1/2 پیمانه
 کشمش 1/2 پیمانه
 الو 1/2 پیمانه
قیصی 1/2 پیمانه

 

طرز تهیه کوفته تبریزی رژیمی :

لپه و برنج را از شب قبل خیس کنید.

سبزی کوفته را بشویید و ریز خرد کنید.

پیاز را ریزخرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود.

رب گوجه فرنگی، زردچوبه، فلفل و ادویه را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.

 

لپه و برنجی را که از قبل خیس کرده اید، به پیاز اضافه کنید و با هم چرخ کنید.

سبزی کوفته را به مواد چرخ شده اضافه کنید و خوب ورز دهید.

آرد نخودچی را به مواد اضافه کنید و دوباره ورز دهید تا مواد منسجم شوند.

 

برای تهیه ی سس، یک عدد پیاز رنده شده را در یک تابه با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود.

سپس رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید تا رب گوجه فرنگی رنگ باز کند.

در آخر مقداری آب اضافه کنید و اجازه دهید سس به آرامی کمی بجوشد.

 

برای تهیه مواد داخل کوفته، پیاز داغ، گردو خرد شده، کشمش، آلو و قیصی را با هم تفت دهید.

از مواد کوفته به اندازه یک پرتقال بردارید، گرد کنید و در دست پهن کنید.

در مرکز هر کوفته، مقداری از مواد داخل کوفته قرار دهید و دوباره کوفته را گرد کنید.

کوفته ها را در سس قرار بدهید و اجازه بدهید با حرارت ملایم بپزند.

پس از حدود 30-40 دقیقه، کوفته ها آماده هستند.