شامپو پاراسیدوز

شامپو پاراسیدوز
20 فروردین 1401
253 بازدید

شپش سر عفونتی انگلی است که توسط انگلی به نام پدیکولوس هیومانوس کاپیتیس (Pediculus Humanus Capitis) ایجاد می ‌شود. دمای مناسب برای شپش‌ها ۲۸ الی ۳۲ درجه سانتیگراد است. شپش، حشره ای بسیار کوچک است که زندگی انگلی خود را روی پوست سر و موی انسان انتخاب می کند. منبع تغذیه آن ها از خون […]

شپش سر عفونتی انگلی است که توسط انگلی به نام پدیکولوس هیومانوس کاپیتیس (Pediculus Humanus Capitis) ایجاد می ‌شود. دمای مناسب برای شپش‌ها ۲۸ الی ۳۲ درجه سانتیگراد است.
شپش، حشره ای بسیار کوچک است که زندگی انگلی خود را روی پوست سر و موی انسان انتخاب می کند. منبع تغذیه آن ها از خون سر می باشد. شپش ها درابتدا تخم های سفید رنگی هستند که لابه لای موی سر قرار می گیرند و به تدریج تبدیل به شپش بالغ می شوند. اغلب بیشترین مکانی که شپش ها حضور دارند پشت گوش ها و پشت گردن می باشد.
تخم شپش که به اسم نیت هم شناخته می شود، دانه های بیضی سفید رنگی به طول 0.5 تا 1 میلی متر می باشند و محکم به مو چسبیده اند و با شانه زدن مو جدا نمی گردند. تخم شپش ها به رنگ زرد یا سفید بوده اما وقتی بالغ می گردند، رنگ آن ها قهوه ای است.
عمر شپش ها 5 هفته می باشد، اما در طول چرخه زندگی خود، ماده ها تا 120 تخم می گذارند. چرخه عمر هر شپش از تخم شپش تا مرگ 38 تا 45 روز است و این روند ادامه می یابد مگر بواسطه درمان اقدام به از بین بردن چرخه زندگی آن ها نمایید که این موضوع کلید درمان شپش می باشد.

شامپو پاراسیدوز موجود

شامپو پاراسیدوز موجود

شیوع بیماری شپش سر

برخی افراد معتقدند با رعایت بهداشت مبتلا به شپش نمی شوند. اما فارغ از جنسیت و سطح رفاهی و اجتماعی، تقریبا تمام افراد امکان مبتلا شدن به شپش سر را دارند.
شپش ها برای ادامه حیات خود نیاز به تغذیه خون دارند. بدون درنظرگرفتن تمیزی یا کثیفی پوست در لابه لای موی سر رخنه می کنند و به حیات خود ادامه می دهند.
حرکت شپش ها بصورت خزیدن است، زیرا نمی توانند جست و خیز یا پرواز کنند. عموما شپش ها از طریق تماس نزدیک فرد به فرد انتقال می یابند و ندرتا نیز از طریق استفاده وسایل شخصی فرد از قبیل کلاه و برس می توانند به فرد انتقال یابند.
شپش از طریق حیوانات به فرد منتقل نمی گردد.

اصلا چگونه باید متوجه شویم به این انگل مبتلا شده ایم و علائم بروز آن چیست؟

اولین علائم بروز شپش سر زمانی نمود پیدا می ‌کنند که شپش شروع به حرکت کند. شپش معمولا از حاشیه دو طرف سر حرکت خود را آغاز کرده و سپس به طرف مرکز سر گسترش پیدا می ‌کند. درست در همین زمان است که احساس خارش در بیمار آغاز شده و آنقدر پیش می ‌رود که بیمار از شدت خارش پوست سر خود را زخمی می ‌کند. حتی گاهی در موارد پیشرفته مشاهده شده که غدد لنفاوی اطراف سر در ناحیه گردن نیز برجسته می‌ شوند.
اگر بدون علت در نواحی اطراف گوش و یا پشت سر احساس خارش شدیدی دارید می توانید به وجود شپش پی ببرید. زیرا شپش با ترشح بزاق خود که نوعی مواد ضد انعقادی دارد از لخته شدن خون جلوگیری می کند و در نهایت خارش شدیدی را درپوست به وجود می آورد.

علائم شامل:

احساس خارش شدید در مو و کف سر
خارش بی وقفه و مکرر ناشی از واکنش آلرژیک به نیش حشره
مشکل در خوابیدن، به دلیل اینکه شپش ها اصولا در تاریکی فعال هستند.

شامپو پاراسیدوز

شامپو پاراسیدوز

چه کسی می تواند شپش بگیرد؟

عموما کودکان 3- 11 سال بیشتر درگیر این مشکل خواهند شد و البته احتمال ابتلای والدین و دیگر اعضای خانواده نیز بسیار بالاست. علت اینکه اغلب کودکان درگیر می شوند در تماس نزدیک آن ها با یکدیگر می باشد.
شپش سر به صورت مستقیم از انسان آلوده به انسان سالم منتقل می‌ شود. استفاده از وسایل شخصی افرادی آلوده می ‌تواند سبب آلودگی افراد سالم شود.

درمان

استفاده ازشامپو های معمولی روزانه و استفاده ازسرکه هیچ تاثیری در ازبین بردن شپش ها ندارد.
برخی افراد هم تنها راه خلاصی از شپش را تراشیدن موها از ریشه می دانند، اما باید خاطرنشان کرد که این کار اصلا ضرورتی ندارد و می توانید با انتخاب راه درمانی صحیح، زنجیره انتقال شپش ها را نابود کنید.
همانطور که در ابتدای مقاله عنوان گردید، کلید درمان شپش، شکستن و از بین بردن چرخه زندگی آن ها می باشد.

خیلی از افراد با ناامیدی، راهکارهای درمانی را موثر نمی دانند، چند دلیل وجود دارد:

مقاوم بودن شپش به درمان
عدم تکمیل یک دوره درمان کامل جهت از بین بردن چرخه عمر شپش ها
احتمال عود مجدد بواسطه تماس با فرد آلوده و یا لوازم ضدعفونی نشده
جهت درمان شپش لازم است علاوه راهکارهای درمانی همانند استفاده از شامپوی درمانی، مراقبت های بهداشتی نیز جهت اطمینان صورت پذیرد، کلیه لوازم و وسایل مصرفی فرد از جمله لباس، رختخواب و … با آب داغ شسته و ترجیحا در نور آفتاب خشک شود، همچنین کلیه لوازم ضد عفونی گردند. در صورت ابتلای یکی از اعضای خانواده، سایر اعضای خانواده نیز باید بررسی شده و اقدامات درمانی برای کلیه اعضا، انجام پذیرد.
در نظر داشته باشید که شپش ها تا 24 ساعت خارج از بدن میزبان زنده می مانند، پس اگر بعنوان مثال کف اتاق یا اثاثیه، شپش را ملاحظه کردید، به احتمال زیاد مرده و یا درحال مرگ است و خطر ابتلا وجود ندارد.

نقد و بررسی شامپو ضد شپش پاراسیدوز

شامپو ضد شپش پاراسیدوز محصولی برا مقابله با شپش سر در فرم شامپو است که در لابراتوار گیلبرت فرانسه تولید می ‌شود
شامپو ضد شپش پاراسیدوز با اثر مستقیم روی سلول‌ های عصبی آفت یا شپش آن ها را از بین می ‌برد و برای انسان غیر سمی است. اما توصیه شده که از این محصول برای کودکان زیر ۳۰ ماه استفاده نشود چرا که ممکن است به علت اینکه پوست سر این کودکان هنوز کاملا قدرت لازم را کسب نکرده‌ اند به پوست سر و اعصاب آن ها صدمه وارد کند. برای جلوگیری از بروز مشکلات، محدودیت ‌های استفاده از این شامپو را جدی گرفته و دقیقا طبق توصیه ‌های نوشته شده در کاتالوگ محصول یا توصیه‌ های پزشک از شامپو استفاده کنید.

شامپو پاراسیدوز

شامپو پاراسیدوز

ویژگی های شامپو ضد شپش پاراسیدوز

اثر مستقیم روی سلول ‌های عصبی آفت یا شپش
از بین برنده ی شپش و جدا کننده تخم آن
غیر سمی برای انسان

طریقه مصرف شامپو ضد شپش پاراسیدوز

به میزان کافی شامپو را روی موهای خشک و نزدیک به کف سر مالیده و روی کل سر پخش نمایید. در قسمت پشت گوش ها و پشت گردن تمرکز بیشتری داشته باشید.
با استفاده از کلاه حمام موهای خود را بپوشانید و بگذارید شامپو 30 دقیقه روی موها بماند.
سپس کلاه را برداشته، موها را از ریشه شانه نمایید تا شپش های مرده حذف گردند. پس از هر بار شانه، آن را تمیز نمایید.
سپس مواه را آبکشی نموده و با شامپوی معمولی شست و شو دهید.
این عمل را روز بعد، 7 و 14 روز بعد از اولین استفاده تکرار نمایید.