در این مقاله به طرز تهیه کوفته تبریزی گیاهی می پردازیم. کوفته تبریزی گیاهی یکی از غذاهای محبوب و معروف در فرهنگ آذربایجان است. این کوفته با استفاده از مواد گیاهی مانند غلات، حبوبات و سبزیجات تهیه می شود و طعم و عطر خوشایندی دارد. همچنین، کوفته تبریزی گیاهی از نظر تغذیه ای بسیار سالم و مفید است. […]
طرز پخت کوفته تبریزی گیاهی :
کوفته تبریزی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که با گوشت چرخ کرده، برنج، سبزیجات و ادویه جات تهیه می شود. این غذا معمولاً با سس گوجه فرنگی سرو می شود. کوفته تبریزی گیاهی یک جایگزین سالم و خوشمزه برای کوفته تبریزی سنتی است. این غذا با استفاده از حبوبات، غلات و سبزیجات تهیه می شود و منبع خوبی از غذا، فیبر و مواد مغذی دیگر است.
مواد لازم برای کوفته تبریزی گیاهی :
لپه | 2 پیمانه |
برنج | 1 پیمانه |
سبزی کوفته | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد |
آرد نخودچی | 3 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، فلفل و ادویه | 1 قاشق چایخوری |
نمک | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مواد داخل کوفته :
پیاز داغ | 3 قاشق غذاخوری |
گردو خرد شده | 1/2 پیمانه |
کشمش | 1/2 پیمانه |
الو | 1/2 پیمانه |
قیصی | 1/2 پیمانه |
طرز تهیه کوفته تبریزی رژیمی :
لپه و برنج را از شب قبل خیس کنید.
سبزی کوفته را بشویید و ریز خرد کنید.
پیاز را ریزخرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود.
رب گوجه فرنگی، زردچوبه، فلفل و ادویه را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
لپه و برنجی را که از قبل خیس کرده اید، به پیاز اضافه کنید و با هم چرخ کنید.
سبزی کوفته را به مواد چرخ شده اضافه کنید و خوب ورز دهید.
آرد نخودچی را به مواد اضافه کنید و دوباره ورز دهید تا مواد منسجم شوند.
برای تهیه ی سس، یک عدد پیاز رنده شده را در یک تابه با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود.
سپس رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید تا رب گوجه فرنگی رنگ باز کند.
در آخر مقداری آب اضافه کنید و اجازه دهید سس به آرامی کمی بجوشد.
برای تهیه مواد داخل کوفته، پیاز داغ، گردو خرد شده، کشمش، آلو و قیصی را با هم تفت دهید.
از مواد کوفته به اندازه یک پرتقال بردارید، گرد کنید و در دست پهن کنید.
در مرکز هر کوفته، مقداری از مواد داخل کوفته قرار دهید و دوباره کوفته را گرد کنید.
کوفته ها را در سس قرار بدهید و اجازه بدهید با حرارت ملایم بپزند.
پس از حدود 30-40 دقیقه، کوفته ها آماده هستند.
نظرات