بهداشت لباس زیر

بهداشت لباس زیر
29 اسفند 1402
396 بازدید

نزدیک‌ ترین رابطه با پوست بدن را لباس زیر دارد. این رابطه علاوه بر نزدیک بودن، طولانی نیز هست. به همین دلیل بیشتر از هر لباس دیگری باید مراقب بهداشت لباس زیر بود. فرقی نمی ‌کند شما که این مطلب را مطالعه می ‌کنید یک آقا باشید یا یک خانم. به هر حال شما مسئول […]

نزدیک‌ ترین رابطه با پوست بدن را لباس زیر دارد. این رابطه علاوه بر نزدیک بودن، طولانی نیز هست. به همین دلیل بیشتر از هر لباس دیگری باید مراقب بهداشت لباس زیر بود. فرقی نمی ‌کند شما که این مطلب را مطالعه می ‌کنید یک آقا باشید یا یک خانم. به هر حال شما مسئول بهداشت لباس زیر خود هستید. بنابراین به منظور جلوگیری از بیماری خود یا سایر اعضای خانواده، باید نکات پزشکی لباس زیر را جدی بگیرید. چرا که در اغلب خانه ‌ها، لباس‌ ها با هم شسته می‌ شود. به همین دلیل اگر به اندازه کافی مراقب بهداشت لباس زیر خود نباشیم به جز آن ‌که خودمان به بیماری و عفونت های دستگاه تناسلی مبتلا می ‌شویم، دیگران را نیز در معرض این بیماری ‌ها قرار می ‌دهیم.

گرچه رعایت بهداشت لباس زیر آقایان به اندازه لباس زیر خانم‌ ها موضوع با اهمیتی است، اما چون خانم‌ ها به خاطر ویژگی‌ های خاص اندام تناسلی ‌شان بیشتر در معرض بیماری ‌های عفونی قرار دارند، توضیح چگونگی رعایت بهداشت لباس زیر را با تأکید بر لباس زیر خانم‌ ها آغاز می‌ کنیم. گرچه در عمل فرق چندانی بین شیوه ‌های مراقبت از بهداشت لباس زیر آقایان با خانم ‌ها وجود ندارد.

رعایت بهداشت لباس زیر خانم‌ ها یعنی جلوگیری از بروز عفونت یا شدت یافتن آن

آمارها نشان می ‌دهد که هرسال زنان زیادی در سراسر جهان به عفونت واژن مبتلا می ‌شوند. عفونت واژن مدل ‌های مختلفی دارد و به دلایل مختلفی اتفاق می ‌افتد. این مطلب قرار نیست به بررسی این موضوع از دیدگاه پزشکی بپردازد. آنچه اکنون مهم است، این است که بروز عفونت دستگاه تناسلی در خانم ‌ها مشکل بسیار رایجی است. بیماری فراگیری که بدون شک یکی از دلایل بروز یا شدت یافتن آن، بی توجهی به نکات بهداشت پزشکی لباس زیر است. به همین سبب می‌ توان امید داشت که با رعایت نکات پزشکی لباس‌ زیر، که در ادامه این مطلب به طور مفصل در خصوص آن ‌ها صحبت خواهیم کرد، تا حد زیادی جلوی بروز بیماری عفونت دستگاه تناسلی یا تشدید شدن آن را بگیریم.

 

چگونگی رعایت بهداشت لباس زیر خانم‌ها

1) بهترین شورت زنانه از نظر پزشکی، شورت نخی است.

شاید بهتر باشد قبل از این ‌که بگوییم برای رعایت بهداشت شورت، لازم است چه کارهایی انجام شود؟ بگوییم بهترین جنس برای لباس زیر، چه جنسی است؟ حتماً این موضوع را بارها و بارها شنیده‌ اید که پنبه، بهترین جنس برای لباس زیر است. اما این موضوع واقعاً ارزش تکرار کردن را دارد. چرا که محققان هنوز هم معتقدند بهترین شورت زنانه از نظر پزشکی، شورت نخی است.

دستگاه تناسلی خانم‌ ها ناحیه ‌ای از بدن آن‌ ها است که در بسیاری از مواقع به دلیل ترشحات طبیعی بدن، مرطوب است. به همین سبب بهتر است برای پوشاندن این ناحیه با لباس زیر، جنسی انتخاب شود که هم قابلیت لازم برای جذب این ترشحات را داشته باشد، هم بتواند تا حد امکان خشک مانده و هوا را نیز عبور دهد. در حال حاضر تنها جنسی که می ‌تواند هر دوی این شرایط را فراهم کند، پنبه است.

سایر الیاف به جز پنبه، به خصوص پارچه ‌هایی از جنس پلاستیک، امکان جذب کافی رطوبت یا عبور هوا را ندارند. به همین سبب بهتر است قید مدل‌ های بسیار متنوع از این گروه از لباس زیرها را زده و فقط لباس زیر پنبه ‌ای انتخاب شود.

2) لباس زیر هر روز باید عوض شود، حتی اگر لازم است روزی دو بار

اگر هنوز تصور می ‌کنید که لزومی ندارد هر روز لباس زیر خود را عوض کنید، بهتر است از همین امروز این کار را جزو لیست عادات خود قرار دهید.

به طور معمول، اغلب افراد لباس زیر خود را در هر نوبت حمام رفتن تعویض می‌ کنند. این در حالی است که اگر باور داشته باشیم شورت و عفونت دستگاه تناسلی ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند، برای تعویض هر روز لباس زیر خود ابداً تردید نمی ‌کنیم. بسیاری از پزشکان معتقدند به دلیل آن‌ که دستگاه تناسلی خانم‌ ها اغلب اوقات مرطوب است، بهتر است به منظور جلوگیری از تجمع باکتری ‌های مولد بیماری یا قارچ، لباس زیر هر روز عوض شود. همچنین آن ‌ها پیشنهاد می‌ کنند که اگر ترشحات دستگاه تناسلی آن ‌قدر زیاد است که فرد اغلب احساس خیس بودن لباس زیر خود را دارد، به جای استفاده مکرر از پدهای روزانه، دو بار در طی روز لباس زیر خود را تعویض کند.

3) انتخاب سایز و مدل مناسب لباس زیر نکته بسیار مهمی است.

بهترین شورت زنانه از نظر پزشکی، شورتی است که مناسب سایز و ویژگی ‌های اندام فرد باشد. گرچه دقت در انتخاب جنس لباس زیر همچنان اولویت بالاتری دارد، اما این دلیل نمی ‌شود که لباس زیر انتخاب شده، تنگ، بد دوخت، بد فرم و به طور کلی ناراحت و نامناسب باشد. همچنین لباس زیرهایی که در زمره لباس ‌های فانتزی قرار می‌ گیرند برای استفاده مکرر و همیشگی توصیه نمی ‌شوند.

انتخاب لباس زیری که بتوان تمام روز آن را به تن داشت و به هنگام انجام فعالیت ‌های روزانه، با آن راحت بود، بسیار مهم است. لباس زیر نباید منجر به ایجاد احساس خارش در بدن شود. همچنین لباس زیری مناسب است که تنگ یا زیادی گرم نباشد.

4) شورت های گنی و لاغری

اگر عادت دارید که شورت های گنی یا لاغری بپوشید، شما در معرض خطر ابتلا به مشکلات زیادی هستید. این نوع لباس های زیر بسیار تنگ هستند و می توانند موجب فشردگی اعصاب شود و گردش خون را در این ناحیه کاهش دهند و موجب بی حسی و کرختی پاها در دراز مدت شوند. همینطور دراوردن شورت های گنی به دلیل تنگی دشوار است و زنانی که از این لباس های زیر استفاده می کنند، دیرتر برای تخلیه ادرار خود اقدام می کنند که موجب بیشتر نگه داشتن ادرار و آسیب به کلیه و مجاری ادراری می شود.

 

5) شستشوی صحیح لباس زیر مهم ‌ترین نکته در رعایت بهداشت لباس ‌زیر خانم ‌ها است.

شستشوی صحیح لباس زیر موضوع بسیار مهمی است. البته دقت در شستشوی صحیح لباس زیر به خاطر حساسیت خود این لباس ‌ها در برابر شستشوهای غلط نیست. بلکه موضوع اصلی در ارتباط طولانی لباس زیر با پوست بدن است. به همین دلیل توصیه می ‌شود که لباس زیر با رعایت شرایط زیر شسته شود:

بهتر است لباس زیر بهتر به طور مجزا و جدای از سایر لباس ها شسته شود.

شستشوی لباس زیر با شستشو دهنده ‌های معمولی، مانند مایع لباسشویی یا پودرهای آنزیم دار مخصوص ماشین لباسشویی‌ های اتوماتیک ایده چندان خوبی نیست. این دست از شوینده ها اغلب منجر به ایجاد خارش، سوزش، آلرژی یا حساسیت ‌های پوستی می‌ شوند. به دلیل طولانی بودن مدت زمانی که یک لباس زیر ارتباط تنگاتنگی با پوست بدن دارد، بهتر است در انتخاب شوینده لباس زیر بیشتر دقت شود.

خوب است هرازگاهی تمام لباس‌ های زیر را پیش از شستشوی اصلی در یک لگن با آب ولرم و مایع ضدعفونی کننده (نه سفیدکننده‌ های معمولی)، به مدت 2 ساعت خیس شوند، سپس آن‌ ها را در ماشین لباسشویی بشوییم.

بهترین شوینده برای شستشوی صحیح لباس زیر، صابون ‌های آنتی باکتریال یا هایپوآلرژنیک است. به دلیل مشغله ‌های کاری و زندگی ‌های شلوغ این دوران، از افراد انتظار نمی‌ رود که لباس‌ های زیر خود را با دست و صابون ‌های معرفی شده بشویند، اما بهتر است برای شستشو از پودرهای صابون بدون حساسیت استفاده شود.

اگر نسبت به تمیز بودن ماشین لباسشویی خود تردید دارید، بهتر است قبل از ریختن لباس‌ های زیر، ابتدا به اندازه یک و نیم فنجان مایع ضد عفونی کننده را داخل مخزن ماده شستشو دهنده ریخته و اجازه دهید ماشین لباسشویی خالی کار کند تا کاملاً با مایع ضدعفونی‌کننده، از آلودگی ‌های احتمالی پاک شود.

بهتر است بعد از شستشوی لباس زیر با ماشین لباسشویی اتوماتیک، ماشین را روی خشک کن حرارتی 30 دقیقه تنظیم کنید تا لباس‌های زیر علاوه بر شستشوی کامل، با حرارت خشک شوند.

6) اگر در خانه فرد بیمار دارید، لباس‌ های زیر خود جدای از لباس آن‌ ها بشویید.

این که تمام لباس ‌های زیر با هم ولی جدای از سایر لباس ‌ها شسته شود، برای جلوگیری از آلوده شده آن‌ ها به باکتری‌ های مولد بیماری ‌های عفونی دستگاه تناسلی کافی است. اما اگر در بین اعضای خانواده، فردی دچار بیماری است، بهتر است لباس ‌های زیر او از لباس‌ های سایر اعضای خانواده جدا شده و جداگانه شسته شود.

7) برای ضد عفونی شدن لباس ‌های زیر، از قدرت آفتاب کمک بگیرید.

حتی اگر برای خشک شدن سایر لباس ‌های خود، به خشک کن ماشین لباسشویی بسنده می ‌کنید، بهتر است برای خشک شدن لباس زیر، از قدرت آفتاب کمک بگیرید. باکتری ‌های مولد بیماری در فضاهای مرطوب و تاریک با سرعت بیشتری رشد می ‌کنند. نور خورشید می ‌تواند اندک رطوبت موجود در لباس زیر را که در اثر شستشو باقی مانده، از بین ببرد. به همین سبب موقعیت مناسب رشد باکتری ‌های بیماری زا از میان برداشته می‌ شود.

اگر در منزل خود موقعیت مناسبی برای پهن کردن لباس‌ های زیر در مقابل نور خورشید ندارید، می ‌توانید از اتو برای خشک کردن کامل و از بین بردن باکتری ‌های باقی مانده روی لباس استفاده کنید.

8) لباس ‌های زیر خود را هر سال تعویض کنید.

شاید باور نکنید، اما حتی یک لباس زیر تمیز و شسته شده می ‌تواند تا 10 هزار باکتری زنده و فعال داشته باشد. یکی از دلایل این امر آن است که خود ماشین لباسشویی‌ ها نیز آلوده با باکتری می ‌شوند. باکتری ‌های مولد بیماری و عفونت آن ‌قدر ریز و مولکولی هستند که در حدود 2 میلیون عدد از آن‌ ها در دو قاشق غذاخوری آب جا می ‌گیرند. موضوع مهم دیگری که در خصوص بهداشت لباس زیر باید به آن توجه داشت، احتمال بالای آلوده شدن لباس زیر به مدفوع است.

همه این دلایل اثبات می‌ کنند که یک لباس زیر عمر مفیدی در حدود یک سال دارد. حتی اگر به اندازه کافی خوب شسته شود، خوب خشک شود و مرتب تعویض شود. بهتر است هر سال یک ‌بار تمام لباس‌ های زیر دور انداخته شده و لباس جدید تهیه شود.

 9) نپوشیدن لباس زیر در هنگام خواب

برای افرادی که مشکلات واژینال ندارند و سالم هستند، شب ها می توانند با یا بدون لباس زیر بخوابند.
اما افرادی که به طور مکرر دچار عفونت های قارچی می شوند، بهتر است شب ها بدون لباس زیر بخوابند تا ناحیه تناسلی شان هوا بخورد و رطوبت موجود در این ناحیه خشک شود.
اگر احساس برهنه بودن را دوست ندارید، بهتر است که از شلوارهای پیژامه ای گشاد استفاده کنید که البته در صورت استفاده از این شلوارها بدون شورت در هنگام خواب، باید زود به زود آنها را بشویید تا مانع تجمع باکتری ها و ایجاد عفونت شوید.

بهداشت لباس زیر

بهداشت لباس زیر

10) نپوشیدن لباس زیر در طی روز

ممکن است این پرسش مطرح شود که اگر تنفس و هوادهی ناحیه تناسلی خوب است، آیا نپوشیدن شورت کار بهتری نیست؟ به طور خلاصه باید گفت که خیر، نپوشیدن لباس زیر می تواند موجب مشکلات زیادی شود. زیرا تماس ناحیه تناسلی با لباس های دیگر مانند شلوار و دامن یا سطوح دیگر می تواند موجب سایش این ناحیه شده و موجب سوزش و خارش ناحیه تناسلی شود. همچنین رطوبت طبیعی تولید شده توسط واژن توسط لباس زیر باید جذب شود تا منجر به ایجاد محیط مناسبی برای رشد قارچ ها و عفونت ها نشود.

11) بهترین لباس زیر برای تمرینات ورزشی

لباس زیر مناسب بررای تمرینات ورزشی باید اندازه بوده و زیادی گشاد یا تنگ نباشد و ترجیحا جاذب رطوبت بوده تا به دلیل عرق کردن در هنگام ورزش بتواند رطوبت را جذب کرده و مانع عفونت های قارچی شود. همچنین می توانید از شورت های مخصوص تمرینات ورزشی که درونشان پارچه ی مخصوص جذب رطوبت دارد استفاده کنید.

12) لباس زیر جی استرینگ یا لامبادا

همیشه تصور می شد که لباس زیر های جی استرینگ برای سلامتی ناحیه تناسلی خوب نیستند. با این وجود تحقیقات زیادی که در این رابطه انجام شده است، شواهدی پیدا نشد که لباس زیر جی استرینگ موجب عفونت قارچی، عفونت باکتریایی یا عفونت ادراری می شوند. در عوض این تحقیقات به نتیجه رسیدند که رفتار جنسی افراد و عدم رعایت بهداشت است که موجب این بیماری ها می شود. البته پوشیدن این لباس های زیر به طور همیشگی یا در هنگام ورزش توصیه نمی شوند.

بعد از شنا چه باید کرد؟

استخر و سونا وهمه فضاهای مرطوبی که ممکن است گذرتان به آنجا بیفتد، محل مناسبی برای انتقال انواع بیماری هاست. زنانی که به طور مرتب شنا می کنند و به سونا می روند تقریبا 3 برابر بیشتر از دیگر زنان به بیماری های عفونی ناحیه تناسلی مبتلا می شوند.

وقتی از لباس های شنا استفاده می کنید باید بلافاصله بعد از تمام شدن شنا، لباس های عادی تان را بپوشید، فکر نکنید که نیم ساعت دیگر به خانه می رسید و لباستان را عوض می کنید، همین مدت زمان کوتاه برای انتقال انواع بیماری ها و عفونت به بدن شما و ایجاد بیماری های جدی کافی است!

این موضوع صرفا مختص زمانی که به استخر می روید نیست. چنانچه شما عضو یک باشگاه ورزشی هستید، چند روز در هفته ورزش می کنید یا به پارک می روید و پیاده روی پرسرعت دارید نیز بعد از اتمام ساعت ورزش باید بلافاصله لباس های زیرتان را عوض کنید تا مانع از بروز هرگونه مشکل شوید.

فرار از باکتری و قارچ

«هر روز لباس زیرتان را عوض کنید و منتظر حمام رفتن نمانید.» این توصیه «مهتاب درویشی» متخصص زنان است. به گفته او قارچ ها در محیط گرم و مرطوب به راحتی رشد. می کنند و این توصیه به ویژه برای فصل های گرم سال و زنانی که هر روز ساعت های طولانی از شلوار استفاده می کنند باید جدی تر گرفته شود : «در سال های اخیر انواع ژل های مخصوص شست و شوی بانوان و همچنین دستمال های مرطوب در بازار ایران و داروخانه ها قابل دسترس است. اگر زنان خود را به استفاده منظم از این ژل ها عادت دهند از بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری کرده اند. این ژل ها رطوبت پوست را به اندازه مناسب تنظیم و تشرحات بدبو را کنترل کرده و کاهش می دهند.

یکی از نکاتی که زنان باید به آن توجه کنند این است که همه بیماری های ناحیه واژن به راحتی درمان نمی شوند و برخی از آن ها به دوره های طولانی درمانی نیاز دارند. زمانی که واژن مستعد ابتلا به بیماری عفونی می شود این بیماری در دوره های مختلف عود می کند و زندگی روزمره و زناشویی آن را تحت تاثیر قرار می دهد».

شایع ترین بیماری دستگاه تناسلی زنان در ایران عفونت است که به دو نوع عفونت بخش های تحتانی و عفونت بخش های فوقانی تقسیم می شود. بخش تحتانی شامل قسمت خارجی، دهانه رحم و واژن می شود و ناحیه رحم، لوله ها و ناحیه لگنی بخش های فوقانی را تشکیل می دهند.

اهمیت رعایت بهداشت در لباس زیر و رعایت نکاتی از جمله اتوکردن آن ها و خشک شدن در آفتاب از این جهت است که این لباس ها می توانند عفونت ها و بیماری ها را به داخل رحم و بدن زنان منتقل کنند و حتی کار به جراحی و بیماری های جدی بکشانند.

این نکته ای است که فرسته رادنیا، متخصص زنان درباره آن می گوید : «عفونت های ناحیه لگنی در صورت درمان نشدن در نهایت به داخل شکم منتشر می شوند. بنابراین اهمیت این موضوع در این است که اگر ما عفونت های بخش های تحتانی را جدی نگیریم و آن ها را درمان نکنیم، عوارضی در این نواحی ایجاد می شود. اگر این عفونت ها به بخش های فوقانی نفوذ کنند، منجر به عفونت های لگنی می شوند که عوارض زیادی را برای زنان به دنبال دارد.» یکی از این عوارض، نازایی است که در نتیجه چسبندگی لوله ها اتفاق می افتد، حاملگی خارج از رحم نیز از دیگر عوارض آن است.

ممکن است با ایجاد چسبندگی داخل شکم، چرک داخل شکم ریخته شود که علائم شکم حاد را ایجاد می کند. با این شرایط ممکن است زنان دچار تب های بالا و آبسه در شکم شوند که گاه نیاز به جراحی و تخلیه پیدا می کنند. عود یکی دیگر از عوارض این بیماری است، زنی که یک بار دچار این مشکل شود احتمال ابتلا در دفعات بعد نیز وجود دارد. بنابراین لازم است زنان علائم این بیماری را حتی اگر خفیف باشد، جدی بگیرند و با درمان به موقع آن دچار عوارض بعدی نشوند. به گفته رادنیا، شایع ترین نوع عفونت بخش های تحتانی دستگاه تناسلی، عفونت های قارچی هستند که در شرایطی به وجود می آید که تعادل میکروب ها در واژن به هم می خورد: «این بیماری در مناطق گرمسیر شایع تر است و در فصول گرم هم بیشتر اتفاق می افتد. اگر زنی در رعایت بهداشت فردی اش کوتاهی کند و لباس زیر خود را مرتب عوض نکند، بدنش مرطوب باشد و به مدت طولانی لباس های تنگ به تن داشته باشد، این عفونت در او عود می کند و درمان پذیر نخواهد بود یعنی مزمن می شود».

به جز عفونت های قارچی، عفونت های دیگری هم هستند که واژن را درگیر و دهانه رحم را دچار مشکلاتی می کنند. برای مثال دهانه رحم زخم می شود و علاوه بر اینکه عفونت به سمت بالا می رود ممکن است تغییراتی در سلول ها ایجاد شود و ضایعات قبل از سرطان بروز کند. معاینه قدیق، پاپ اسمیرهای مرتب سالانه و پیگیری مشکلات تا درمان قطعی از وظایف زنان در صورت ابتلا به عفونت است. سوزش، خارش و ترشحات غیرعادی از علائم اولیه عفونت هاست، بنابراین نسبت به این علائم حساس باشید. پزشکان زنان بر این نکته تاکید می کنند که اندازه لباس زیر نکته مهمی است که زنان در انتخاب لباس ها باید مورد توجه قرار دهند. لباس زیر تنگ عروق پوست را تحت تاثیر قرار داده و در قسمت هایی مانع گردش صحیح خون می شود به خصوص اگر تنگی لباس در ناحیه لگن، زانو، سینه و حلقه آستین ها باشد، اختلال جریان خون در این نواحی باعث عارضه شایع لباس های تنگ یعنی کوفتگی و خستگی می شود.

البته گاهی این تنگی به حدی زیاد می شود که قسمت هایی از پوست کبود شده و تغییر رنگ می دهد.یکی دیگر از مشکلات لباس های تنگ مشکلات گوارشی است. درواقع لباس تنگ حرکات دودی (حرکات کرم گونه) دستگاه گوارش را مختل می کند و موجب تجمع گاز در معده و نفخ شکم می شود که معمولا با درد شکم همراه است.

همچنین پوشیدن لباس زیر تنگ و بدون تبادل هوا باعث افزایش احتمال به عفونت مثانه در زنان می شود. از عوارض لباس های تنگ نوعی کهیر به نام کهیر فاری است که در اثر فشار موضعی بر بدن مثل پوشیدن لباس های تنگ پدید می آید.
علاوه بر همه اینها به خاطر داشته باشید که لباس زیر را از هر جایی و صرفا به دلیل ارزان بودن تهیه نکنید. لباس هایی که دستفروشان مترو هفته ها در واگن های زیرزمینی دست به دست می کنند ممکن است چند هزار تومان ارزان تر باشد اما آسیبی که در اثر استفاده از لباس های آلوده به سلامت شما وارد می شود خیلی بیش از اینها خرج روی دستتان خواهد گذاشت!

همه خطراتی که لباس زیر نامناسب می تواند برای سلامت زنان داشته باشد با روزی چند دقیقه رسیدگی و رعایت بهداشت و سخت گیری بیشتر قابل پیشگیری است، از طرفی نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که شما ممکن است سال های سال علائمی از عفونت های واژنی نداشته باشید اما باید این احتمال را در نظر بگیرید که شاید رحم شما به انواع عفونت هایی آلوده شده باشد که هنوز علائم آشکاری از خود نشان نداده اند، ولی ممکن است روزی کار دستتان بدهد و همان روز است که یاد لباس هایتان می افتید، همان لباس هایی که می توانند شما را بیمار کنند.

بهداشت لباس زیر

بهداشت لباس زیر

چه لباس زیری مناسب آقایان است؟

فعالان عرصه صنعت پوشاک به منظور تأمین نظر همه مصرف کنندگان، اجناس مختلف با جنس‌ های گوناگون را تولید یا وارد بازار می‌ کنند. این در حالی است که پزشکان همواره تأکید دارند که پارچه لباس زیر باید از مرغوب ‌ترین الیاف تهیه شود. پنبه بهترین جنس برای لباس زیر است. همانطور که در این مطلب به خانم ‌ها توصیه شد که حتماً از لباس زیرهای پنبه ‌ای استفاده کنند، این پیشنهاد برای آقایان نیز وجود دارد.

لباس ‌زیرهای پنبه ‌ای به راحتی شسته می‌ شوند. خیلی زود خشک می‌ شوند. می ‌توان آن ‌ها را با صابون‌ های ضد آلرژی یا آنتی باکتریال شست. به منظور رعایت بهداشت لباس زیر آقایان می ‌توان آن ‌ها را اتو کرد تا عاری از هرگونه میکروب و باکتری مولد بیماری شوند. همچنین به دلیل آن ‌که پارچه‌ های پنبه ‌ای راحت برش خورده و به هر مدل دلخواهی می‌ توان آن ‌ها را دوخت، شورت ‌های مردانه از جنس پنبه ‌ای از نظر مدل تنوع زیادی دارد. در ضمن عمر مفید آن ‌ها نیز طولانی ‌تر است. چرا که بدن در لباس ‌های زیر پنبه ‌ای کمتر عرق می ‌کند و به همین سبب پارچه لباس زیر دیرتر فرسوده می ‌شود.

تمامی این دلایل نشان می‌ دهند که بهترین شورت از نظر پزشکی، چه برای آقایان، چه برای خانم ‌ها و حتی کودکان، شورت ‌های نخی است.

نکات مهم در رعایت بهداشت لباس زیر آقایان

اما در خصوص رعایت بهداشت لباس زیر آقایان نکته خاصی وجود ندارد. مدل نگهداری و شستشوی لباس زیر آقایان، درست مانند لباس زیر خانم‌ ها است. یعنی بهتر است:

لباس زیر آقایان نیز جدا از سایر لباس ها شسته شود.

بعد از شستشو و قبل از استفاده به طور کامل خشک شود.

در صورت امکان به منظور رعایت بهداشت لباس زیر آقایان از نور آفتاب یا اتو برای میکروب زدایی بهتر استفاده شود.

هر لباس زیر فقط به مدت یک سال مورد استفاده قرار گیرد.

بهداشت لباس زیر

بهداشت لباس زیر

مراقبت از بهداشت لباس زیر کودکان

کودکان نیز بعد از اتمام دوره استفاده از پوشک، باید از لباس زیر استفاده کنند. مراقبت از بهداشت لباس زیر کودکان نیز یکی از مهم ‌ترین مسائلی است که باید به آن توجه ویژه داشت. بدن کودکان در برابر برخی از آلودگی‌ های محیطی به نسبت بزرگ ‌سالان مقاومت کمتری دارد. به همین سبب باید نسبت به تمیزی لباس زیری که به تن دارند مطمئن بود تا مانع ابتلای آن‌ ها به بسیاری از بیماری ‌ها عفونی شد.

یکی از مهم ‌ترین نکاتی که در مراقبت از بهداشت لباس زیر کودکان باید مد نظر داشت این است که به هیچ عنوان لباس آن‌ ها نباید با لباس زیر والدین یا فرزندان بزرگ ‌تر شسته شود. همچنین لباس زیر کودکان به دلیل رعایت نکردن برخی از اصول به هنگام شستشوی بدن بعد از استفاده از سرویس بهداشتی، بیشتر دچار آلودگی به مدفوع یا ادرار می ‌شود. به همین سبب لازم است که لباس زیر کودکان حتماً روزی یک بار تعویض شود.