مضرات کاشت ناخن

مضرات کاشت ناخن
1 آذر 1403
514 بازدید

کاشت ناخن یکی از روش های رایجی است که امروزه خانم ها برای زیباتر شدن دست هایشان انجام میدهند, خانم های به دلایل مختلفی به کاشت ناخن روی می آورند برخی فقط به خاطر زیبایی و برخی برای پوشاندن مشکلات ناخن هایشان که رنگ و روی جالبی ندارند این کار را انجام میدهند. از آنجایی […]

کاشت ناخن یکی از روش های رایجی است که امروزه خانم ها برای زیباتر شدن دست هایشان انجام میدهند, خانم های به دلایل مختلفی به کاشت ناخن روی می آورند برخی فقط به خاطر زیبایی و برخی برای پوشاندن مشکلات ناخن هایشان که رنگ و روی جالبی ندارند این کار را انجام میدهند. از آنجایی که کاشت ناخن مصنوعی باعث نرسیدن اکسیژن کافی به بافت زیر ناخن میشود میتواند عوارض خطرناکی داشته باشد.

عوارض و مضرات کاشت ناخن

زیبایی دست ها و ناخن ها برای خانم ها و دخترخانم های جوان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و ممکن است به خاطر آن دست به هرکاری مانند کاشت ناخن بزنند اما اگر از عوارض آن مطلع باشید شاید دیگر برای زیباتر شدن دست هایتان سراغ کاشت ناخن نروید.

مضرات کاشت ناخن

مضرات کاشت ناخن

عوارض کاشت ناخن مصنوعی

  • تغییر رنگ ناخن
  • التهاب دور ناخن
  • عفونت های قارچی
  • اگزمای تماسی
  • شل شدن ناخن ها
  • ترک و شکاف ناخن

اگر ناخن های مشکل دار دارید به جای کاشت ناخن بهتر است برای زیبایی و سلامت ناخن هایتان به متخصص پوست مراجعه کنید.

چند توصیه برای داشتن ناخن های زیبا و سالم

– بعد از کار مواد کثیف باید فورا ناخن هایتان را به خوبی تمیز کنید.

– ناخن ها را به دو جهت سوهان نکشید زیرا شکننده میشوند.

– مواد غذایی سرشار از سیلیکون و سولفور زیاد مصرف کنید.

– مصرف روزانه بیوتین بسیار کمک کننده است.

– نوشیدن آب باعث استحکام ناخن ها میشود.

اگر تصمیم تان را برای کاشت ناخن گرفته اید باید این کار را به فردی که گواهی انجام کاشت ناخن را دارد بسپارید و برای جلوگیری از عوارض ها و مضرات کاشت ناخن هر 3 ماه یکبار آن ها را بردارید تا ناخن هایتان استراحت کنند.

زیباتر شدن ناخن ها با کاشت

کاشت ناخن یکی از روش هایی است که موجب می شود ناخن ها زیباتر و مرتب تر به نظر برسند. روش های دیگری مانند مانیکور و پدیکور برای منظم شدن ناخن ها نیز وجود دارد.امروزه بسیاری از خانم ها برای اینکه استایل خود را تکمیل نمایند و زیبایی دستان خود را بهبود ببخشند، از این روش بهره می برند. اما این روش می تواند باعث می شود تا آسیب های جبران ناپذیر به ناخن طبیعی شود.

مضرات کاشت ناخن

مضرات کاشت ناخن

آشنایی با عوارض کاشت ناخن

۱- برای کاشت ناخن عموما از چسب ها و مواد شیمیایی استفاده می شود. که این مواد منجر به ایجاد واکنش های آلرژیک بدن می شود. این مواد می توانند باعث ترک خوردگی ناخن طبیعی شوند و بر روی آنها شکاف های عمیق ایجاد کنند.

۲- چسب هایی که بر روی ناخن زده می شوند، امکان تنفس بافت ها و گردش هوا را سلب می نمایند. به همین دلیل مکانی خوب برای رشد قارچ ها فراهم می آورند. کاشت ناخن می تواند بافت ناخن طبیعی را به صورت کامل از بین برده و تغییر دهد.

۳- چسبی که برای کاشت ناخن استفاده می شود عموما دارای یک گاز سمی می باشد. که می تواند بر روی سیستم تنفسی افراد تاثیر گذاشته و گاها موجب مسمومیت های شدید شود.

۴- وقتی شما اقدام به کاشت می نمایید، اکسیژن رسانی به بافت های ناخن انجام نمی شود. لذا این امر باعث می شود تا ناخن ها به مرور کدر و زرد شود.

۵- افرادی که دارای پوست های حساس هستند، معمولا در اطراف محل کاشت ملتهب شده و قرمز می شود. گاها در بعضی از افراد مشاهده شده که پوست در این نواحی به صورت خط خط و پوسته پوسته تغییر می یابد.

۶- کاشت ناخن می تواند قاب اصلی ناخن را از بین ببرد و ریشه آن را نابود ساز به طوری که رشد و بازسازی ناخن طبیعی صورت نگیرد.

۷- برخی افراد قصد دارند از این روش برای طولانی مدت استفاده کنند. کاشت می تواند موجب ایجاد درد شود و ناخن طبیعی را کاملا از بین ببرد. با نازک تر شدن غشای ناخن، تاثیرات چسب و مواد شیمیایی راحت تر به لایه های زیرین رسیده و باعث آسیب رساندن به بدن می شود.

۸- اگر کاشت در محیط های بهداشتی صورت نگیرد باعث انتقال انواع بیماری های پوستی خواهد شد. انواع اگزما های پوستی از این طریق امکان بروز دارند.

برای کاشت ناخن به چه مواردی باید دقت نمود؟

اگر شما نیز قصد دارید که از ناخن مصنوعی برای زیبا نشان دادن ناخن های خود استفاده نمایید، لازم است تا به این نکته توجه داشته باشید که کاشت بر روی ناخن سالم انجام می شود لذا اگر ناخن طبیعی شما دچار عارضه ای است، از کاشت ناخن بپرهیزید. از سوی دیگر بسیاری از افراد برای اینکه عوارض کاشت را کاهش دهند، پس از یک دوره ریمو کاشت ناخن را انجام داده و مجدد کاشت انجام می دهد تا ناخن ها امکان تنفس داشته باشند اما با این کار، چسب ناخن تجدید شده و آثار بدی نیز بر روی ناخن طبیعی خواهد داشت.

راه های جلوگیری از عوارض کاشت ناخن

اگر به هر دلیل از روش کاشت استفاده نمودید و هم اکنون می بایست با آن زندگی نمایید لازم است تا روش های مراقبت و محافظت از آن را آموزش ببینید. اولین نکته و مهمترین نکته برای محافظت از ناخن های کاشت شده، استفاده از دستکش برای انجام کارهای خانه است. این مورد برای خانم های خانه دار پر رنگ تر نیز می باشد. در زمان شستشو، جارو و پخت و پز به دلیل جلوگیری از فعل و انفعالات چسب ناشی از کاشت با سایر مواد شیمیایی بهتر است تا از دستکش استفاده شود.

شما می توانید با روش های ساده در منزل به ناخن های خود ظاهری زیبا ببخشید. دورگیری ناخن از جمله کار های ساده ایست که علاوه بر ظاهری تمیز، باعث رشد بهتر ناخن ها می شود. مانیکور با روغن که موجب تقویت و براق شدن ناخن ها می شود. بعد از این مراحل با لاک زدن اصولی متوجه تغییر و زیبایی ناخن های خود خواهید شد.

حتما برای انجام کاشت به افراد متخصصی رجوع نمایید که دانش لازم در این حوزه را داشته باشند چون در صورت عدم آشنایی موجب می شوند تا آسیب های جبران ناپذیر به این اندام وارد شود. ضمنا در نظر داشته باشید که پس از کاشت، لازم است تا ناخن ها مرتبا ترمیم شده و سوهان زده شوند. برای انجام این موارد نیاز به تخصص و مهارت  می باشد لذا از انجام آن در منزل خودداری نمایید.

مضرات کاشت ناخن

مضرات کاشت ناخن

نتیجه گیری

در زمان کاشت ناخن عموما از چسب های شیمیایی و پودر های مخصوص استفاده می شود تا سطوح ناخن یک دست و برآمده شود، گاها نیز برای از بین بردن ایرادات ناخن از انواع سوهان های برقی استفاده می گردد و لایه های ناخن طبیعی از بین می روند. این موارد موجب می شوند تا ناخن طبیعی آسیب دیده و نتواند خود را بازسازی کند. از سوی دیگر با توجه به اینکه این روش زیباسازی نیاز به ترمیم در دوره های کوتاه مدت دارد، هزینه گزافی نیز باید برای آن صرف شود. لذا با قیاس مزایا و معایب این روش، عموما کاشت ناخن نمی تواند یک گزینه خوب محسوب شود.

مراحل کاشت ناخن

کاشت ناخن امروز مساله ای رایج و همه گیر شده است. کمتر خانمی را می بینید که در مورد کاشت ناخن نشنیده و حتی آن را امتحان نکرده باشد، اما جالب است بدانید این کار زیبایی پرطرفدار بدون خطر نیست.

در این مقاله سعی می کنیم نگاهی به انواع ناخن های مصنوعی و روش های کاشت و اشکالات و عوارضی که می تواند داشته باشد، بیندازیم.

انواع ناخن مصنوعی

ناخن مصنوعی را به 3 گروه تقسیم می کنند:

  • ناخن هایی از جنس پلاستیک که در فروشگاه های لوازم آرایش و داروخانه ها عرضه می شود.
  • پودرهای کاشت ناخن که روی ناخن طبیعی قرار می گیرد.
  • ژل های UV که در حال حاضر یکی از پرطرفدارترین روش های کاشت محسوب می شود.

هر یک از انواع ناخن های مصنوعی عوارضی دارند که به آن اشاره می کنیم.

افزایش جذب مواد شیمیایی با نازک شدن لایه سطحی روی ناخن

برای قرار دادن ناخن مصنوعی با انجام کاشت باید روی ناخن طبیعی را با سوهان های برقی خاص صاف و ریز کنند. این کار سبب نازک شدن لایه سطحی ناخن و ضعیف و آسیب پذیر شدن آن می شود.

در این شرایط زمانی که مواد شیمیایی ناخن مصنوعی روی سطح نازک ناخن قرار می گیرد، احتمال جذب این مواد سمی از روی سطح ناخن و پوست بالا می رود.

افزایش احتمال جدا شدن ناخن از بستر

کاشت ناخن در شرایطی که به ویژه فرد سعی می کند از ناخن بلند خود استفاده های نادرستی مانند باز کردن در قوطی و… داشته باشد، می تواند مشکل ساز شود و زمینه را برای جدا شدن لایه سطحی ناخن از بستر فراهم کند.

هرچه ناخن کاشته شده بلندتر باشد، احتمال بلندشدن ناخن از یستر بیشتر می شود.

مسمومیت و افزایش احتمال ابتلا به سرطان ریه

شاید این موضوع باورکردنی نباشد، اما تحقیقات علمی ثابت کرده گازهای سمی موادی که برای کاشت ناخن استفاده می شود می تواند سبب مسمومیت آرایشگر و حتی مشتری شود.

این نوع از مسمومیت علائم شبیه مسمومیت الکلی دارد که در موارد شدید با علایمی از جمله بروز اختلالات روانی، خونی، کبدی، قلبی- عروقی و تنفسی همراه است. مواجهه طولانی مدت آرایشگران با این بخارهای سمی می تواند زمینه ساز آسم و حتی سرطان ریه باشد.

افزایش احتمال ابتلا به اگزما

استفاده از محصولات کاشت ناخن و چسب های ناخن های مصنوعی می تواند زمینه ساز بروز اگزمای تماسی باشد. این نوع اگزما ممکن است در بیشتر موارد نوک انگشتان یا هر ناحیه دیگری که با ناخن مصنوعی در تماس باشد، مثل چشم ها و لب ها را درگیر کند.

معمولا اگزمای تماسی ناشی از این ترکیبات 48 تا 96 ساعت بعد از کاشت ناخن با علائمی مانند سرخی پوست و ضایعات خارش دارد و تاول بروز می کند. البته لاک ناخن هم می تواند مسبب این قضیه باشد و باید به این موضوع توجه کرد.

افزایش احتمال قارچ و عفونت

در برخی خانم ها به دنبال کاشت، ناخن زرد، قهوه ای و بعد سبز می شود. دلیل این مساله رشد و تکثیر قارچ های میکروسکوپی است که از کراتین تغذیه می کنند.

کراتین بخش سخت ناخن است، اما به دنبال کاشت مرتب ناخن و استفاده از چسب کراتین نازک و ضعیف می شود و مقاومت خود را در برابر قارچ ها از دست می دهد. عفونت قارچی ناخن به شدت واگیردار است و از یک نقطه از بدن به سرعت منتقل می شود و می تواند پوست مو را هم درگیر کند.

حتی این احتمال وجود دارد که این عفونت اطرافیان فرد را هم درگیر کند. حتی این احتمال وجود دارد که این عفونت اطرافیان فرد را هم درگیر کند. درمان عفونت قارچی سخت و طولانی مدت است. درمان ها شامل چند بخش است و حدود 18 ماه طول می کشد.

افزایش احتمال عفونت باکتریایی

عفونت باکتریایی هم می تواند زیر ناخن مصنوعی رشد کند. رنگ این نوع عفونت سبز است و زیر ناخن های طبیعی بلند هم ممکن بروز کند، اما با نفوذ آب داخل ناخن مصنوعی احتمال آن بالاتر می رود.

افزایش احتمال بروز سرطان

چندی پیش دو نمونه سرطان پوست در انگلیس گزارش شد که دقیقا مرتبط با کاشت ناخن بود. متخصصان دلیل این موضوع را استفاده از اشعه UV برای سفت کردن پودر ژلی روی ناخن اعلام کردند.

یکی از مبتلایان که در سلامت کامل به سر می برده، به دنبال 8 جلسه ترمیم کاشت ناخن در طول یک سال و نفر دوم که 7 سال بزرگ تر است، بعد از 360 جلسه مبتلا شده است.

گرچه متخصصان سرطان شناسی هنوز هم نمی توانند قطعا ارتباطی بین کاشت ناخن و سرطان اعلام کنند، ولی توصیه می کنند تمام کسانی که کاشت ناخن انجام می دهند، مرتب زیر نظر متخصص پوست باشند تا با بروز هر نوع علامت مشکوک آن را بررسی کنند.

یک عارضه نادر؛ خطر مرگ!

از جمله عوارض نادر کاشت ناخن مرگ است که آن هم به دنبال شدت یافتن عفونت باکتریایی رخ می دهد.

ناخن مصنوعی زیبایی می آورد؟

هدف بیشتر خانم هایی که کاشت ناخن انجام می دهند، زیباتر شدن دستانشان است، اما واقعیت این است که به دنبال کاشت ناخن سطح ناخن به تدریج نازک می شود و به محض برداشتن ناخن مصنوعی گاهی ناخن به قدری آسیب دیده که حداقل 4 ماه طول میکشد تا به حالت طبیعی برگردد.

برخی خانم ها تحمل گذر این زمان را ندارند و ناخن هایشان در مقایسه با قبل بدتر شده بنابراین دوباره چرخه معیوب کاشت ناخن را انجام می دهند؛ کاری که به شدت می تواند به سلامت عمومی فرد لطمه بزند.

اگر با وجود تمام مشکلاتی که ذکر شد همچنان مایل هستید کاشت ناخن انجام دهید حتما برای این کار به آرایشگاه و افراد مجرب مراجعه کنید و به این موضوع توجه داشته باشید که ناخن کار حتما از مایع ضدقارچ و مواد مرغوب استفاده کند.