ترک خود ارضایی

ترک خود ارضایی
4 آبان 1403
578 بازدید

خود ارضایی در کشور ما جزو موارد ممنوعه و تابو محسوب می شود و همه ما شایعه ها و حرف های بسیاری در مورد این موضوع شنیده ایم. در حقیقت خود ارضایی تا زمانی که تبدیل به عادت و اعتیاد نشود هیچ مشکلی برای سلامتی بوجود نمی آورد . تاثیرات مثبت خود ارضایی هم بر […]

خود ارضایی در کشور ما جزو موارد ممنوعه و تابو محسوب می شود و همه ما شایعه ها و حرف های بسیاری در مورد این موضوع شنیده ایم. در حقیقت خود ارضایی تا زمانی که تبدیل به عادت و اعتیاد نشود هیچ مشکلی برای سلامتی بوجود نمی آورد . تاثیرات مثبت خود ارضایی هم بر روی سلامت روانِ شما هم سلامت جسمی شما ، قابل مشاهده است ؛ اما زمانی که خود ارضایی تبدیل به اعتیاد شود باید تحت درمان قرار گرفته و متوقف شود. زمانی می توان گفت شخصی به خود ارضایی اعتیاد دارد که بدون اختیار مجبور به انجام خود ارضایی در دفعات متعدد باشد و نتواند از کارش دست بکشد بطوریکه برنامه های روزانه وی تحت شعاع قرار بگیرد. در این هنگام احساس نیاز به درمان آن حس می شود تا فرد به روال عادی زندگی خود بازگردد. اعتیاد به خود ارضایی جزو گروه اعتیاد های جنسی قرار می گیرد که شامل انواع مختلفی از اعتیاد مانند اعتیاد به پورنوگرافی، اعتیاد به رابطه جنسی و اعتیاد به خود ارضایی است. اگر به دنبال ترک خود ارضایی هستید توصیه می کنیم در ادامه با ما همراه باشید.

اعتیاد به خود ارضایی

انجام خود ارضایی بصورت نرمال صرفا به معنای اعتیاد به آن نیست اما اگر علائم زیر را در خود مشاهده کردید به معنای این است که زمان کمک گرفتن از یک متخصص روانشناس، برای ترک این عمل فرا رسیده است:
زمان بسیار زیادی از روز شما را در بر میگیرد.
زندگی شخصی یا کاری شما را تحت شعاع قرار داده است.
خود ارضایی را به انجام رابطه جنسی ترجیح می دهید.
ترجیح می دهید تنها باشید و از جمع های دوستانه فاصله بگیرید تا بتوانید خود ارضایی کنید.
در مکان های عمومی و جاهایی که قبلا دوست نداشته اید، اکنون در حال انجام خود ارضایی هستید.
هنگاهی که حس انجام کاری را ندارید، همچنان خود ارضایی را انجام می دهید.
برای رهایی از احساسات منفی خود ارضایی می کنید.
هنگام انجام خود ارضایی و یا پس از انجام آن احساس گناه می کنید.
در بسیاری از مواقع به خود ارضایی فکر می کنید.
دقت داشته باشید که علائم گفته شده ممکن است گاهی اوقات در شما دیده شود اما اعتیاد نداشته باشید، بنابراین تشخیص قطعی و صد در صدی این موضوع را باید به عهده روانشناس و درمانگر (تراپیست) خود بگذارید.

ترک خود ارضایی

ترک خود ارضایی

چرا به خود ارضایی اعتیاد پیدا می کنیم

دلایل بسیاری برای اعتیاد به این عمل وجود دارد که به طور قطع نمی توان انتخاب کرد دلیل اصلی اعتیاد به آن چیست. در اکثر موارد ، ترکیب چندین علت با هم باعث اعتیاد می شود اما برای شفاف سازی چند دلیل عمده ای که بسیاری از مردم بخاطر آن ها به خود ارضایی اعتیاد پیدا کرده اند را عنوان می کنیم.
اضطراب و افسردگی پنهان که با انجام خود ارضایی، از رو به رو شدن با آن فرار می کنیم تا احساس راحتی و آرامشِ بعد از خود ارضایی را جایگزین حس های افسردگی کنیم.
گرایش به اعتیاد به دلیل عصب شناسی خاص بدن شماست. در تحقیقات نشان داده شده است که افرادی که به عمل خود ارضایی اعتیاد پیدا کرده اند ارتباطات بیشتری بین نورون های مغز آن ها شکل گرفته است که بسیار مشابه تاثیرات اعتیاد به مواد مخدر است.
درد ها و آسیب های روانی که فرد بخاطر شرایط خاص زندگی اش، فرد تجربه می کند و با انجام خود ارضایی، این احساسات را پنهان می کند.

تاثیرات اعتیاد به خود ارضایی

اعتیاد به خود ارضایی تاثیرات بسیاری بر زندگی شخصی که به آن معتاد شده است، می گذارد. این تاثیرات هم می تواند روانی و هم فیزیکی باشد که البته اکثر تاثیرات آن بر سلامت روان است.
رضایت فرد از رابطه جنسی کم شده و ترجیح می دهد خود ارضایی کند.
اعتماد به نفس فرد کاهش یافته و خجالت می کشد تا در رابطه جنسی دو طرفه شرکت کند.
اعتیاد آن ها به خود ارضایی، سد راهشان برای پیشرفت در زندگی شخصی و کاری شان می شود.
احساس گناه را بعد و هنگام انجام عمل خود ارضایی تجربه می کنند.
ایجاد مشکل در رابطه جنسی با همسر خود.

ترک خود ارضایی

ترک خود ارضایی

درمان خود ارضایی

اگر به اعتیاد پیدا کردن خود شک کردید باید برای اطمینان حاصل کردن از آن، به روانشناس خوب و با تجربه مراجعه کنید تا بر تشخیص شما مُهرِ قطعیت بزند. برای درمان خود ارضایی می توانید راهکار های خانگی یا تخصصی را امتحان کنید تا مشکل اعتیاد شما حل بشود.

درمان های خانگی برای ترک خود ارضایی

از پورنوگرافی دوری کنید. دیدن فیلم های پورن، تاثیر بسیار زیادی بر انجام عمل خود ارضایی دارد. با دوری از فیلم های پورن، احساس نیاز به انجام خود ارضایی را در خود کاهش دهید.
سعی کنید مدت زمان تنهایی خود را کم کنید. با کم کردن زمان تنهایی خود و سپری کردن آن همراه با دیگران، ذهنتان را از پورنوگرافی و انجام خود ارضایی دور کنید.
هنگام خواب شب لباس های بیشتری بپوشید. ممکن است زمانی که لباس های کمتری هنگام خواب می پوشید با دست زدن به خودتان، حسِ انجام خود ارضایی در شما تقویت شود پس با پوشیدن لباس های بیشتر تعداد این تماس ها را کم کنید.

درمان های تخصصی

مراجعه به روانشناس خوب و کار کشته، کمک بسیار عظیمی به حل مشکل اعتیاد می کند. روانشناس شما، در اولین قدم کمک به پذیرش این موضوع توسط شما می کند و سپس با دادن راهکار های لازم و به آهستگی اعتیاد شما را بر طرف می کند.
دارو درمانی نیز جزو درمان های تخصصی می باشد که در صورت تشخیص روانشناسِ شما و ارجاع دادن به روانپزشک ، کمک به ترک خود ارضایی می کند. اگر روانشناس شما، تشخیص داد که نیاز به مصرف دارو نیز دارید، مطمئن باشید که تنها برای کمک به شما است؛ پس از مصرف آن خود داری نکنید و توصیه روانشناس جهت مصرف دارو را جدی بگیرید.
مشکل اعتیاد به خود ارضایی کاملا قابل حل است و تنها نیاز به اراده، پشتکار و تلاش شما و البته مراجعه به روانشناس خوب و با تجربه دارد. پس به هیچ عنوان نگران حل نشدن آن نباشید و با کمک متخصص روانشناس، قدم های لازم را به ترتیب بردارید تا سر انجام مشکل شما بطور کامل حل شود..